Полтавець власноруч створює кораблі

05 травня 2021 0
Полтавець власноруч створює справжні кораблі у зменшеному розмірі. На одну деталь чоловік може витратити близько шести годин свого часу, а над своєю основою моделлю працює понад чотири роки.

Полтавець Євгеній Мізєв будує справжні кораблі у зменшеному розмірі. У дитинстві чоловік мріяв стати військовим моряком, але не судилося. Замість того, 16 років пропрацював у міліції. Своєю наймасштабнішою роботою чоловік вважає цю модель. Саме з цією шхуною чоловік здобув срібло на чемпіонаті України.

"Тут деталювання проробляється до найдрібніших дрібниць. От, наприклад, такі цвяхи, таких цвяхів я вручну виготовив близько чотирьох тисяч. Шляпочка цього цвяха 0,6 міліметра. Це модель оригінала, який колись був. У свій час така шхуна була в Азовській флотилії в 1773 році", – сказав майстер Євгеній Мізєв.

Робота над цією моделлю триває четвертий рік. Є тут і особлива деталь – це каюта капітана, де видно внутрішнє оздоблення: різні стільці, таця, келихи, графин, карта Чорного та Азовського морів. А на секретері стоять книги у шкіряній палітурці, кожна книга шириною 1,2 міліметри.

"На цій моделі ми можемо сходити в гості до капітана. А також покласти щось у шухлядки, які в кормовій частині корабля", – додав Євгеній Мізєв.

У доробку майстра близько 50 робіт. Спочатку Євгеній робив кораблі з картону, пластику та всього іншого. Професійно займатися суднобудуванням чоловік почав у 2008 році. Всі деталі кораблів Євгеній виготовляє власноруч.

"Це модель розріз лінійного корабля "Леопард". Ця модель неодноразово брала участь у чемпіонатах та змаганнях. Для виготовлення моделей використовую переважно грушу, також використовую червоне дерево, чорний граб, клен, вишню", – розповів майстер.

Над однією деталлю майстер може працювати по шість годин. Сім своїх робіт чоловік подарував близьким та друзям, три кораблі у приватних колекціях.