У Полтаві з'явився маніяк, який переслідує жінок

21 вересня 2021 0
У Полтаві ходить чоловік, який стежить за молодими дівчатами, бігає за ними та агресивно себе поводить. Жінки викликали поліцію, однак підстав, щоб затримати чоловіка у правоохоронців не було. Полтавський переслідувач три дні проживав на вокзалі.




Переслідує та нападає на жінок. Полтавки скаржаться, що у місті ходить чоловік, який стежить за молодими дівчатами, а якщо вони від нього тікають, то починає наздоганяти та агресивно себе поводити.

"Говорив, що хоче познайомитися. Відповідь була – ні, потім почав за нею бігти, обігнав її, був з пакетом й почав кричати: "Чому ти не сказала мені, що ти бичка?" Потім він її обганяв та на неї нападав", – розповіла очевидиця Олена.

"Він за мною починає бігти. Попереду стояла машина, я побігла в машину. Двері не до кінця зачинилися. Він відкриває машину і починає лізти туди, я його штовхаю ногою і закриваюся. Я виклала поліцію, його заарештували", – додала полтавка Марина.

А після затримання, чоловіка бачили в центрі знову. Також він переслідував й молодиків з Київського вокзалу до центру.

"Ми з друзями сиділи тут, а він сидів там на лавці. Найважливіше, що він тримав руки у кишенях, наче там щось було, він за щось тримався. Мій друг це помітив. На жінок він намагався нападати, на нас він не наважився напасти, бо ми хлопці високі", – зазначив полтавець Максим Фомін.

Полтавський переслідувач три дні проживав на вокзалі.

"Чергова сказала, що це маніяк, викликали поліцію. Але сказали, що поки він нікого не вбив, нехай ходить. Він сидів там у залі й вже пішов. Він тут три дні жив", – сказала очевидиця Олена Власенко.

"Ми стояли, палили, він у нас цигарку попросив, ходив тут, ходив, ми думали, що робити. Ми викликали поліцію" – розказала очевидиця Наталія.

"Тинявся туди сюди, востаннє сидів тут. Він ночував тут, цілий день тут був у джинсових штанах та куртці. Ходив так, дивився на всіх, курити просив", – зауважив очевидець Іван.

Чоловік приїхав до Полтави з Миргородського району.

"74-го року народження. З особою проведені заходи, а саме його попередили про недопустимість повторної такої поведінки та вирішується питання про притягнення його до юридичної відповідальності", – розповів пресофіцер Полтави Василь Зуб.

Така поведінка може бути ознакою психічного розладу, говорить психолог.

"Це може бути вроджені моменти, а може бути придбані внаслідок травми. Часто це люди з низькою самооцінкою, яку вони так задовольняють. Так він себе почуває "великим", – розповіла психологиня Анжеліка Московченко.

Для того, щоб себе захистити жінкам краще бити на сполох та тікати.

"Найкращий захист для дівчат, які не тренуються взагалі – це біг. Краще за все бігти та кричати на допомогу. Не потрібно включати із себе героя", – розказав тренер зі змішаних єдиноборств "One Team Poltava" Ігор Онопрієнко.

Якщо втекти не встигли, потрібно берегти шию та завдавати удари в пах, в обличчя та в ноги.

"Якщо він взяв вас за горло, стискаєте горло та ліктем б’єте у підборіддя", – додав тренер зі змішаних єдиноборств "One Team Poltava" Ігор Онопрієнко.

Поліціянти перевіряють чоловіка. Однак наразі він не затриманий, адже підстав для цього у правоохоронців не було.