У Полтавській області засудили мотоцикліста, який у нетверезому стані в’їхав у легковик

19 жовтня 2021 0
Яніна Климань
На Полтавщині зіткнулися легковик та мотоцикл, пасажирка останнього транспортного засобу отримала поранення. Водія мотоцикла засудили до ув’язнення.

Лубенський міськрайонний суд призначив чотири роки позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на три роки нетверезому мотоциклісту, який в’їхав у легковик. Відповідний вирок оприлюднили в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Згідно з вироком, 17 червня 2018 року близько 1:30 у Лохвиці по провулку Тесленка водій мотоцикла "Honda Cb 400" у стані алкогольного сп’яніння в’їхав у автомобіль ВАЗ 2101.

Внаслідок ДТП, пасажирка мотоцикла отримала тяжкі  тілесні ушкодження, а саме: уламковий перелом лівої стегнової кістки; відкритий перелом обох кісток лівої гомілки; закритий перелом правого ліктьового виростку, вивих голівки ліктьової кістки.

На судовому засіданні мотоцикліст свою вину у вчиненні злочину визнав.

Таким чином, суд визнав чоловіка винним у скоєнні правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 286 (порушення ПДР, якщо вони спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Крім цього, з обвинуваченого стягнуть 11 154 грн витрат на залучення експерта для проведення судових експертиз. Також він має сплатити на користь пасажирки мотоциклу моральну шкоду в розмірі 200 000 грн.

Вирок можна оскаржити до Полтавського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.