154 доба війни в Україні: головні новини станом на ранок 27 липня

27 липня 2022 0
Яніна Климань
Обстріл Миколаєва та Дніпропетровщини та втрати ворога: головне станом на ранок 27 липня.

27 липня російські війська обстріляли Миколаїв. Ворог влучив у промислову зону, ремонтне підприємство, а також пошкодив будинки та машини. Про це повідомив голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

26 липня російські війська обстріляли два райони Дніпропетровщини - Нікопольський та Криворізький, повідомив начальник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко. По Нікопольському району ворог двічі ударив з "Градів", випустив до 40 снарядів. У Марганці поранена 54-річна жінка, вона у лікарні.

ЗСУ звільнили та зачистили Андріївку і Лозове від окупантів. Сталося це завдяки авіації, яка завдала чотири удари по ворогу на Херсонщині. Уразили чотири опорних пункти ворога в районі Андріївки, Білогірки та Благодатного. Про це повідомили в ОК "Південь".

Українські військові збили ударний безпілотний літальний апарат типу "Ланцет", який намагався атакувати радіолокаційну станцію на Миколаївщині. Про це повідомили у Командуванні Повітряних Сил ЗСУ.

Керівниця пресцентру сил охорони та оборони оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк підтвердила удар українських захисників по Антоновському мосту на Херсонщині.

26 липня окупанти збили власний ударний вертоліт Ка-52, повідомили у Генштабі ЗСУ.

Станом на ранок 27 липня в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф, 358 дитини загинули та понад 690 отримали поранення різного ступеню тяжкості.