782 день російсько-української війни: головне на ранок 15 квітня

15 квітня 2024 0
Дарина Омелич
Обстріли Запоріжжя, Харківщини та Донеччини: є загиблі та поранені.

Впродовж доби 14 квітня окупанти 400 разів били по Запорізькій області. Під ворожим вогнем перебували сім населених пунктів. Про це повідомив очільник Запорізької ОВА Іван Федоров. Внаслідок ворожого обстрілу Василівського району загинула жінка. Одного чоловіка поранено під час артобстрілу росіянами Гуляйполя.

За минулу добу артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали близько 15 населених пунктів Харківщини. Внаслідок скидання боєприпасів з дрона у Чугуївському районі загинула 57-річна жінка. На невідомому вибуховому пристрої підірвався 62-річний чоловік, його госпіталізували. Про це повідомив керівник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Протягом минулої доби війська держави-агресора вкотре вдарили з авіації по селищу Очеретине Покровського району, що на Донеччині. Внаслідок атаки руйнувань зазнали п'ятиповерхові будинки, в одному з яких виникла пожежа. Про це повідомили у Донецькій обласній прокуратурі. Тілесні ушкодження, несумісні з життям, отримала 67-річна жінка. До лікарні з пораненнями різного ступеня тяжкості доставлено двох чоловіків 21 й 68 років.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 22 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Підрозділи ракетних військ завдали ураження по п'яти пунктах управління та складу боєприпасів ворога.

Загальні бойові втрати противника станом на ранок 15 квітня:

Фото: Генштаб