783 день російсько-української війни: головне на ранок 16 квітня

16 квітня 2024 0
Дарина Омелич
Обстріли Харківщини й Херсонщини та загальні бойові втрати противника.

Минулої доби артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали близько 20 населених пунктів Харківщини. Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов. У селі Лук'янці Харківського району російські війська здійснили обстріл закладу освіти керованою авіабомбою. Внаслідок атаки чотири цивільні людини зазнали травм: дві жінки віком 63 та 66 та двоє чоловіків 38 та 65 років. Двоє чоловіків 63 та 65 років загинули на місці.

За минулу добу противник обстріляв 15 населених пунктів на Херсонщині. Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області. Були зафіксовані влучання в об’єкти критичної інфраструктури, поштове відділення, складське приміщення та автомобіль. Через російську агресію дві людини дістали поранення, одна з них - дитина. Про це повідомив керівник Херсонської ОВА Олександр Прокудін. 

У ніч на 16 квітня 2024 року противник атакував дев'ятьма ударними БпЛА типу "Shahed-131/136" із мису Чауда. Усі дев’ять "шахедів" знищили мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України. Про це повідомили у Повітряних Силах.

Фото: Повітряні Сили

Протягом минулої доби авіація сил оборони України завдали авіаударів по 13 районах зосередженнях військ, двох зенітно-ракетних системах та командному пункту противника.

Підрозділи ракетних військ уразили дві артилерійських системи, чотири райони зосередження військ та чотири БПЛА російських окупантів. 

Загальні бойові втрати противника станом на ранок 16 квітня:

Фото: Генштаб