До ув'язнення засудили ексначальницю одного із відділів Хорольської РДА, яка приписала собі майже 400 тис.грн додаткової зарплатні

23 квітня 2024 0
Яніна Климань
5 років за ґратами отримала колишня начальниця відділу бухгалтерського обліку та звітності, через заволодіння бюджетними коштами.

Колишню начальницю відділу бухгалтерського обліку та звітності одного з управлінь на той час Хорольської РДА визнали винною у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому у великих розмірах (ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України).

Жінку засудили на 5 років за ґратами та на 2 роки позбавлено права обіймати посади чи займатися діяльністю, пов’язаними з виконанням адміністративного-господарських функцій та обігом товарно-матеріальних цінностей. Вирок постановив Лубенський міськрайонний суд.

Прокурором у суді доведено, що начальниця нараховувала собі заробітну плату відповідно до відпрацьованих днів, але до електронних відомостей вносила завищені суми. Про це повідомили у Полтавській обласній прокуратурі.

Найменша "приписка" становила майже 6 тис., найбільша – понад 28 тис. грн.

Протягом 2017 – початку 2019 років жінка заволоділа бюджетними коштами на загальну суму майже 400 тис. грн.