У Полтаві троє чоловіків побили перехожого та військового, який за нього заступився. ВІДЕО

06 лютого 2024 0
Яніна Климань
Троє чоловіків били жителя Полтави, військовослужбовець побачив це та заступився за останнього. За це воїна вдарили по голові металевою битою.

Викрили групу з трьох місцевих жителів Полтави. Їм повідомили про підозру у вимозі передачі чужого майна з погрозою насильства, вчиненій за попередньою змовою групою осіб, що завдало значної шкоди потерпілому, в умовах воєнного стану, незаконному заволодінні транспортним засобом, хуліганстві, вчиненому групою осіб із застосування предмета, заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень (ч. 4  ст. 189, ч. 3 ст. 289, ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України).

Також підозрюваним обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою і цілодобового домашнього арешту.

Злочинною групою керував житель Полтави з кримінальним минулим. До того він входив до оточення так званого "смотрящого за містом Полтава", якого раніше затримали. З метою конспірації та переховування вони подобово винаймали квартири в Полтаві та Києві.

Як повідомили у Полтавській обласній прокуратурі, 16 січня 2024 року учасники групи помітили на пішохідному переході жителя Полтави, обступили та почали бити. Військовослужбовець ЗСУ випадково побачив це та заступився за потерпілого. Він вихопив полтавця з натовпу, завів  у магазин, однак туди зайшли учасники групи. У приміщенні чоловіки нецензурно висловлювалися стосовно військового, погрожували йому ножем, вибили з рук посвідчення учасника бойових дій та двічі вдарили по голові металевою битою.

Окрім цього, наприкінці січня чоловіки, погрожуючи насильством, заволоділи автомобілем одного з жителів Полтавського району. За повернення транспортного засобу, вимагали передати їм 6 тисяч доларів США.  

Під час обшуків вилучили дерев’яну палицю обмотану чорною стрічкою, ножі, мобільні телефони, наркотики. Окрім того, знайшли викрадену автівку та повернули її власнику. Про це повідомили у Головному управлінні Нацполіції Полтавщини.






Фото, відео: Полтавська обласна прокуратура та ГУ Нацполіції Полтавщини