Готували вбивство поліціянта та депутата: на Полтавщині викрили кримінальну банду

14 лютого 2024 0
Дарина Омелич
Правоохоронці затримали учасників озброєної банди на чолі з кримінальним авторитетом, яких підозрюють у вбивстві кременчуківця й підготовці вбивства поліціянта та депутата.

За версією слідства, до складу кримінального угруповання входив 48-річний організатор, його син та шестеро спільників.

Правоохоронці встановили причетність учасників банди до умисного вбивства жителя Кременчука, який з ними конфліктував. У вересні 2023 року чоловіка застрелили з мисливської рушниці неподалік місця проживання.

Другою жертвою, ймовірно, міг стати кременчуківець, який продав рушницю підозрюваним, проте під час переслідування йому вдалося втекти від них.

Окрім того, впродовж вересня 2023 та лютого 2024 років чоловіки готували вбивство поліцейського з Дніпропетровщини та депутата Полтавської облради. Поліціянта хотіли вбити через його професію, а депутата – через боротьбу з незаконним обігом наркотичних засобів та психотропних речовин.

Чоловікам повідомили про підозру:

- умисному вбивстві;

- замаху, приготуванні умисного вбивства;

- вимаганні чужого майна;

- бандитизмі;

- незаконному зберіганні, придбанні вогнепальної зброї та боєприпасів;

- незаконному перероблюванню вогнепальної зброї, вчинених за попередньою змовою групою осіб.

Крім того, організатору інкримінують встановлення та поширення злочинного впливу. Наразі чотирьом особам уже вибрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, щодо інших – питання розв’язують.