Голова ПОВА розповів яка ситуація цьогоріч буде в області з опаленням

06 серпня 2022 0
Олександра Іоффе
Наразі в країні існує нестача газу, але, попри це, Полтавщину газовий дефіцит не повиннен зачепити.

Ця зима буде найскладнішою в історії незалежної України, але Полтавщина має бути з теплом. Про це 5 серпня повідомив голова Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін під час своєї пресконференції для регіональних ЗМІ.

За його словами, цьогоріч для опалення країни потрібно близько 18 млн кубів природного газу. Зараз у державних та регіональних сховищах закачано близько 12 млн кубів. На його думку, недостачу встигнуть надолужити вже до кінця цього року. Адже попри війну потужно працює газовидобувна промисловість, зокрема і в Полтавській області. Тому газу на цю зиму має усім вистачити.

"Ця зима буде найскладнішою в історії незалежної України. Тому вже зараз розробляємо та поліпшуємо заходи з енергоефективності. Так, попередньо з командою Міністерства розвитку громад та територій, її очільником Олексієм Чернишовим, головою обласної ради Олександром Біленьким, керівниками громад Полтавщини предметно проговорили всі аспекти підготовки нашої області до опалювального сезону. Наразі понад 60% котелень в області вже підготовлені до майбутнього опалювального сезону. Але ми продовжуємо працювати згідно з складеним графіком. Хоча не забуваємо, що зараз триває війна і щодня ситуація може ускладнитись внаслідок терору з боку росіян", – зазначив Дмитро Лунін.

Також він розвіяв перестороги полтавців, щодо економії енергоресурсів, а також зменшенні норми опалення житлових приміщень.

"Температура якою була такою і буде. Триматимемо її в межах санітарних норм і зменшувати поки, що не плануємо. Але щодо економії, то так, варто подбати про заощадження енергоресурсів. Це передусім передбачає щільно закривати вікна, зачиняти під'їздні двері, утеплювати стіни тощо. Але попри ці заклики та численні чутки запевняю – Полтава та Полтавщина буде з теплом", -  підсумував Дмитро Лунін.