Махінації з цінами на електроенергію: судитимуть ексдиректора підприємства електромереж Полтавщини

02 травня 2024 0
Яніна Климань
Колишній директор підприємства електромереж уклав договори на закупку електроенергії зі збитками на понад 3,7 млн грн.

За результатами проведених аукціонів між обласним підприємством електромереж зовнішнього освітлення та кількома фірмами були укладені договори на постачання електричної енергії з її фіксованою вартістю. Загальна вартість укладених угод становила 28,7 млн грн. Про це повідомили у Головному управлінні Нацполіції Полтавщини.

З метою привласнення коштів місцевого бюджету ділки надалі  уклали ряд додаткових угод, відповідно до яких ціна за одиницю товару ставала вищою відносно ринкової вартості. Це призвело до недоотримання замовником електроенергії та зайвої сплати коштів.

За результатами експертизи встановили, що внаслідок протиправних дій місцевому бюджету було завдано збитків на понад 3,7 млн грн.

На підставі отриманих доказів повідомили про підозру колишньому керівнику підприємства електромереж за ч. 2 ст. 367 (Службова недбалість) Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт до суду.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Фото: ГУ Нацполіції Полтавщини