У Кременчуці попрощалися з загиблим десантником Миколою Кучеренком

22 лютого 2023 0
Дар'я Жученя
У Кременчуці попрощалися з полеглим на Донеччині десантником Миколою Кучеренком.

21 лютого у Кременчуці попрощалися з 44-річним загиблим військовим Миколою Кучеренком. Про це повідомили у Кременчуцькому районному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки.

Микола був старшим солдатом 72 бригади. Він загинув 11 лютого біля міста Вугледар Донецької області, виконуючи бойове завдання: під час ворожого артобстрілу уламок потрапив воїну в шию.

Микола Володимирович Кучеренко народився 25 лютого 1978 року у Кременчуці. Навчався у школі №18, закінчив Вище професійне училище №7 та Кременчуцький національний університет імені Михайла Остроградського.

Микола Кучеренко був десантником, проходив строкову службу. З 2014 року став на захист України у складі восьмої окремої санітарно-автомобільної роти, пройшов бої за Іловайськ, що на Донеччині.

24 лютого 2022 року чоловіка призвали до служби у бригаді "Чорні запорожці", 72 окремої механізованої бригади. Воював у Київській та Харківській області.

Після прощання у Міському палаці культури автоколона вирушила до Свято-Миколаївського собору, де відбулася панахида. Далі домовину із загиблим Героїв провезли через усе місто до Свіштовського цвинтаря, де поховали Миколу Кучеренка на Алеї Слави, поруч з іншими полеглими захисниками.

У Миколи залишилися доньки, дружина та батьки.