У Полтаві відкрили меморіальну дошку 18-річному воїну Максиму Краснокутському

18 вересня 2024 0
Яніна Климань
На фасаді полтавського ліцею встановили меморіальну дошку молодому добровольцю, який поліг на війні.

17 вересня у Полтаві на фасаді Ліцею №32 відкрили меморіальну дошку загиблому випускнику – Герою Максиму Краснокутському. Про це повідомили у Полтавській міській раді.

Солдат Максим Валерійович Краснокутський народився 13 січня 2004 року у Полтаві. Закінчив Полтавську гімназію №32. Навчався в музичній школі №3 ім. Б.Р. Гмирі по класу саксофона. Пізніше продовжив навчання у Полтавському фаховому коледжі мистецтв імені М.В. Лисенка. Працював у міському духовому оркестрі "Полтава".

З перших днів широкомасштабного вторгнення росії, не дивлячись на свій молодий вік, добровольцем вступив до лав ЗСУ. Служив на посаді старшого навідника мінометної батареї механізованого батальйону. Брав участь у заходах із забезпечення національної безпеки і оборони України у складі оперативно-тактичного угрупування "Донецьк".

28 липня 2022 року воїн отримав поранення несумісні з життям, взявши на себе ворожий удар і врятувавши життя своїх побратимів, у місті Марʼїнка Донецької області.


Посмертно нагороджений нагрудним знаком "66 окрема механізована бригада Сухопутних військ". Кавалер ордена "За мужність" III ступеня (посмертно).

У Полтаві на честь Максима Краснокутського назвали вулицю.