Викрили зловмисників, які систематично крали нафту на Полтавщині та перевозили в Дніпропетровську область

05 серпня 2021 0
Ольга Семенко
Житель Дніпра організував систематичне викрадення нафтопродуктів з магістрального нафтопродуктопроводу на Полтавщині.

Правоохоронці затримали 13 учасників злочинної організації, які пошкодили об’єкт магістрального нафтопродуктопроводу "Лисичанськ – Кременчук" та систематично викрадали в особливо великих розмірах нафтопродукти, що транспортуються через нього. Про це повідомила пресслужба офісу Генерального прокурора.

У ході розслідування здійснили близько 120 негласних слідчих дій та отримали дані про 16 учасників організації, які у складі трьох окремих організованих груп, під загальним керівництвом жителя Дніпра, несанкціоновано під’єдналися до магістральних нафтопродуктопроводів АТ "Укртранснафта" НАК "Нафтогаз України" на території Полтавської області. Вони крали вуглеводну сировину та великогабаритним транспортом перевозили її для зберігання на бази в Дніпропетровській області за підробленими товаротранспортними документами.

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 1, ч. 2 ст. 255, ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 292, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 185 Кримінального кодексу України. Вирішують питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

фото: пресслужба офісу Генерального прокурора