На Полтавщині за понад 100 млн грн приватизували спиртзавод

04 серпня 2021 0
Тетяна Наказненко
Завершили процес приватизації Вишняківського спиртового заводу. Майно на аукціоні продали за понад 100 млн грн.

За 100 млн 320 тис. грн товариство з обмеженою відповідальністю "Віденський млин" приватизувало Вишняківський спиртовий завод держпідприємства "Укрспирт". Ці кошти перерахували до бюджету.

4 серпня виконувач обов’язків начальника Регіонального відділення Фонду державного майна України по Полтавській та Сумській областях Дмитро Михайленко та переможець аукціону ТОВ "Віденський млин", в особі директора Ірини Лимар, підписали акт приймання-передачі об’єкту. Це стало завершальною стадією процедури приватизації. Про це йдеться на офіційному сайті Фонду державного майна України.

21 травня 2021 року на відкритому аукціоні із приватизації окремого майна Вишняківського місця провадження діяльності (МПД) та зберігання спирту ДП "Укрспирт", розташованого у селі Вишняки Хорольського району, змагалися троє учасників. Ціна активу зросла майже у чотири рази та стала найбільшою вартістю приватизації об’єкту за всю історію Регіонального відділення Фонду державного майна України по Полтавській та Сумській областях.