У Полтавській області 17-річний п'яний хлопець викрав мотоцикл

13 листопада 2023 0
Дарина Омелич
У Кременчуцькому районі хлопець викрав з території чужого домогосподарства мотоцикл. Порушника виявили за кермом транспортного засобу в стані алкогольного сп’яніння.

Уночі 12 листопада до поліції надійшло повідомлення про викрадення мотоцикла з території одного з домогосподарств міста Глобине. Про це повідомили у Головному управлінні Нацполіції у Полтавській області.

Під час проведених оперативно-розшукових та слідчих дій виявили місцеперебування транспортного засобу та встановили особу, причетну до скоєного правопорушення.

Порушником виявився 17-річний житель одного із сіл Глобинської громади. Його знайшли поліціянти у стані алкогольного сп’яніння за кермом викраденого транспортного засобу.

За цим фактом розпочали досудове розслідування за ч. 1 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.

Крім того, на юнака склали два адміністративні матеріали: за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортним засобом особою в стані алкогольного сп’яніння) Кодексу України про адміністративні правопорушення та ч. 1 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом).