У СІЗО померла 20-річна Вероніка Моторіна, яка застрелила інструктора тиру

30 листопада 2021 0
Сьогодні зранку стало відомо, що обвинувачена в умисному вбивстві Вероніка Моторіна померла у СІЗО. Дівчині було 20 років, сама вона була сиротою, та приїхала до Полтави з Дніпра. До того, як скоїла вбивство у тирі, прожила у місті півтора місяця.





У полтавському СІЗО померла 20-річна Вероніка Моторіна, яка застрелила інструктора в тирі. За інформацією одного з телеграм-каналів, у дівчини стався епілептичний напад, однак офіційно цю інформацію наразі не підтвердили.

"Попередньо встановлено, що дівчина вчора ввечері втратила свідомість. Медики установи та лікарі медичної допомоги проводили реанімаційні заходи, але врятувати життя дівчині не вдалося", – повідомила головна спеціалістка з питань інформаційної політики Полтавської обласної прокуратури Людмила Іващук.

"Можу сказати, що смерть настала дійсно в СІЗО, це дійсно ця дівчина. Реанімаційні заходи приймалися медичною командою СІЗО, ми приїхали на допомогу, але на жаль констатували біологічну смерть", – повідомив директор Центру екстреної медичної допомоги Дмитро Лавренко.

Адвокат Андрій Євдокименко був захисником Вероніки близько року, останнього разу бачився з дівчиною 22 листопада. Розповідає, що настрій у засудженої був депресивним.

"Її не стільки хвилював термін покарань, а те, що суд її не захотів почути. Вона з самого початку висловлювала версію про ненавмисне вбивство, але ця версія ніким не перевірялася", – сказав адвокат обвинуваченої Андрій Євдокименко.

Вбивство в цьому тирі сталося 7 лютого 2020 року, тоді обвинувачена близько п'яти разів вистрелила в інструктора. Від чого чоловік помер на місці.

Вероніка прожила у Полтаві півтора місяця. Приїхала з Дніпра, до хлопця, який, за словами адвоката, кривдив Вероніку. Удень, коли застрелила інструктора, дівчина випила корвалол й прийшла до тиру, аби покінчити життя самогубством.

"Спочатку подавала заяву, аби її взяли в операцію ООС, потім подавала заяву хотіла служити в Національній гвардії. За станом здоров'я їй відмовили. Дуже прикро, що дівчина, яку життя не балувало у 20 років померла. При цьому пригнічує те, що вона померла з ярликом навішеним на неї "вбивця", – додав адковат обвинуваченої.

Під час судових розглядів, експерт виявив, що у дівчини був розлад особистості, однак її визнали осудною.

На тілі померлої Вероніки, ознак насильницької смерті не було.

"Зовнішньо слідів насильницької смерті не виявлено, а причину смерті встановить експертиза", – повідомила спікер Північно-Східного міжрегіонального управління Юстиції Ольга Кузнецова.

Дівчина мала отримати за умисне вбивство 15 років позбавлення волі, але адвокат подав апеляцію по справі. Тому Вероніка й перебувала останній дні у СІЗО.