У Полтаві 26-річний мотоцикліст напав на поліціянта: фігуранту обирають запобіжний захід

04 квітня 2023 0
Дар'я Жученя
У Полтаві 26-річний мотоцикліст вдарив патрульного поліціянта. Розпочали кримінальне провадження, у разі визнання вини судом фігуранту загрожує до п’яти років позбавлення волі.

2 квітня до поліції Полтави надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду на перехресті вулиць Сінної та Соборності.

Як повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції Полтавщини, на виклик прибув наряд патрульної поліції. Близько 16:00, під час з’ясування поліціянтами обставин події, місцевий 26-річний водій мотоцикла, який раніше вже мав проблеми із законом, раптово завдав удару інспекторові патрульної поліції.

Фігуранта затримали.

За цим фактом розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 (Умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу чи його близьким родичам побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків) Кримінального кодексу України.

Наразі розглядають питання щодо повідомлення фігуранту про підозру та обрання йому запобіжного заходу – тримання під вартою.

У разі визнання вини судом затриманому загрожує до п'яти років позбавлення волі.