У Полтавській області запрацював центр допомоги постраждалим від насильства

10 грудня 2022 0
Дар'я Жученя
У місті Кременчук, Полтавської області, запрацював центр допомоги постраждалим від насильства.

9 грудня у Кременчуці відбулося урочисте відкриття центру допомоги постраждалим від насильства. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції Полтавщини.


Постраждалі громадяни, у тому числі з дітьми, зможуть отримати безплатний цілодобовий прихисток від 10 до 20 діб. Кімнати розраховані на перебування близько п’яти осіб

Адресу кімнати приховуватимуть для того, щоб кривдники не мали змоги туди потрапити. Цілодобово постраждалі зможуть отримувати допомогу психологів, соціальних педагогів та правоохоронців.

Відкриття кризового осередку є надзвичайно важливим, адже лише протягом 2022 року поліціянти Кременчуцького району відреагували на понад 1350 заяв та повідомлень з попередньою кваліфікацією домашнє насильство. Підтвердили понад 230 таких факти, за якими на правопорушників склали адміністративні матеріали за ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

На профілактичних обліках підрозділів превенції Кременчука перебуває 313 осіб, які вчинили домашнє насильство (286 чоловіки та 27 жінок).