Вступна кампанія 2021 розпочнеться у липні

29 червня 2021 0
Тетяна Наказненко
З 1 липня розпочинається вступна кампанія 2021 року.

1 липня розпочинається реєстрація електронних кабінетів та завантаження необхідних документів  вступників на основі 11 класів за денною формою здобуття освіти до закладів фахової передвищої освіти, повідомили на офіційному сайті Міністерства освіти та науки України.

Прийом заяв та документів розпочнеться 14 липня, крім військових коледжів сержантського складу та фахових коледжів зі специфічними умовами навчання, а закінчується:

- о 18:00 26 липня – для осіб, які вступають на основі співбесіди або вступних іспитів та творчих конкурсів;

- о 18:00 2 серпня – для осіб, які вступають тільки на основі сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання.

Вступні іспити, творчі конкурси проводитимуть в кілька потоків з 1 до 13 липня включно для абітурієнтів, які вступають на місця державного або регіонального замовлення. З 14 липня до 2 серпня можуть проводити додаткові сесії іспитів, творчих конкурсів для вступників, які вступають на місця за кошти фізичних та/або юридичних осіб.  

Вступні іспити, творчі конкурси відбудуться з 1 до 20 липня включно, співбесіди проводитимуть з 24 до 29 липня включно. Оприлюднення рейтингових списків має відбутися не пізніше 12:00 5 серпня.  

Вступники, які отримали рекомендації, повинні виконати вимоги до зарахування на місця державного (регіонального) замовлення до 12:00 9 серпня.

Зарахування вступників відбувається:

- за державним (регіональним) замовленням – не пізніше 12:00 14 серпня;

- за кошти фізичних або юридичних осіб – не пізніше 12:00 20 серпня (додаткове зарахування на вільні місця за кошти фізичних та юридичних осіб – не пізніше 30 вересня).

Переведення на вакантні місця державного (регіонального) замовлення осіб, які зараховані на навчання за кошти фізичних або юридичних осіб на основі повної загальної (профільної) середньої освіти (у випадках, встановлених Умовами прийому), проводиться не пізніше 20 серпня.

Для вступників на бакалавра терміни вступу наступні:

1) реєстрація для складання вступних іспитів, творчих конкурсів розпочалася не пізніше 24 червня. Для цієї реєстрації не потрібні сертифікати ЗНО – тільки заява, копія документа, що посвідчує особу; фотокартка розміром 3×4 см; копія документа про повну загальну середню освіту або довідку закладу освіти про завершення її здобуття, копію документа, що підтверджує право вступника на участь у вступному іспиті (пільги);

2) реєстрація електронних кабінетів розпочнеться 1 липня. Вступники мають зареєструвати свій електронний кабінет на сайті.

Абітурієнти, які користуються спеціальними умовами конкурсного відбору, можуть теж подавати електронні заяви, але для цього їм треба мати хоча б один сертифікат ЗНО та звернутися до будь-якого закладу вищої освіти для внесення їх до “Реєстру пільговиків”. Це не обов’язково має бути ЗВО, куди подаватиметься заява;

3) складання вступних іспитів (пільгові категорії), творчих конкурсів – з 1 до 13 липня (бюджет, контракт), 14-23 липня – тільки контракт;

4) прийом заяв та документів на вступ (електронно) – з 14 липня:

до 16 липня – для тих, хто вступає за співбесідою, вступними іспитами і творчими конкурсами; 

до 23 липня – за результатами ЗНО, вступних іспитів та творчих конкурсів, якщо вони були складені з 1 до 13 липня.

5) співбесіди проходитимуть з 17 до 19 липня включно;

6) оприлюднення рейтингових списків – не пізніше  28 липня;

7) подання оригіналів документів – до 18:00 2 серпня (саме до цього часу необхідно або привезти документи, або ж надіслати поштою (з обов’язковим описом вкладень) чи електронною поштою з накладанням на сканкопії електронного цифрового підпису вступника). У такому разі надання оригіналів необхідних документів (якщо відправка електронною поштою) та укладання договору про навчання між закладом вищої освіти та вступником (за участі батьків або законних представників – для неповнолітніх вступників) здійснюється впродовж 10 робочих днів від дати початку навчання;

8) зарахування на бюджет відбуватиметься 9 серпня;

9) переведення на вакантні місця держзамовлення – не пізніше 19 серпня.  

Для вступників після 9 класу за денною формою здобуття освіти до закладів фахової передвищої освіти прийом заяв та документів розпочалася 29 червня та закінчується 13 липня о 18:00. Додатковий прийом документів для здобуття фахової передвищої освіти виключно за кошти фізичних або юридичних осіб заклад освіти визначає своїми правилами прийому за умови додаткового зарахування не пізніше 31 серпня.

Вступні іспити, творчі конкурси та співбесіди проводитимуть з 14 липня до 24 липня. Оприлюднення рейтингових списків має відбутися не пізніше 12:00 27 липня. Подання оригіналів документів на місця державного або регіонального замовлення – до 12:00 29 липня.

Зарахування вступників відбувається:

- за державним або регіональним замовленням – не пізніше 18:00 31 липня;

- за кошти фізичних або юридичних осіб – не пізніше ніж 3 серпня, додаткове зарахування – не пізніше ніж 31 серпня.

Переведення на вакантні місця державного (регіонального) замовлення осіб, які зараховані на навчання за кошти фізичних або юридичних осіб на основі базової загальної середньої освіти (у випадках, встановлених Умовами прийому), мають здійснити не пізніше 9 серпня.

Нагадаємо, Міністерство освіти і науки опублікувало роз’яснення щодо прохідних балів для вступу.

фото: unn.com.ua