У Кременчуцькому районі викрили двох чоловіків, які ловили рибу під час нересту

19 квітня 2023 0
Дар'я Жученя
У Кременчуцькому районі викрили двох чоловіків, які займалися риболовлею в період нересту. У правопорушників вилучили 200 метрів браконьєрських сіток.

18 квітня на Полтавщині водні поліціянти під час патрулювання акваторії річки Сула, в межах села Погребняки Кременчуцького району, виявили човен із двома чоловіками та браконьєрськими сітками загальною довжиною понад 200 метрів, які знаходилися в мішках. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції Полтавщини.

Порушниками нерестової заборони виявились 44 та 33-річний жителі Лубенської громади. На них склали адміністративні матеріали за ч. 1 ст. 117 (Порушення правил користування малими, спортивними суднами та водними мотоциклами) та ст. 91 (Порушення правил охорони та використання територій та об'єктів природно-заповідного фонду) Кодексу України про адміністративні матеріали.

Заборонені знаряддя лову передали працівникам Національного природного парку "Нижньосульський" для подальшого знищення.Нагадаємо, що з 1 квітня у Полтавській області триває заборона на вилов риби під час її нересту.