Опалювальний сезон на Полтавщині: що відомо

27 липня 2023 0
Яніна Климань
Полтавщина готується до нового опалювального сезону.

У Полтавській обласній військовій адміністрації відбулася робоча нарада щодо підготовки до нового опалювального сезону, про це повідомили на офіційному сайті установи.

Цього року підрозділи ДСНС області на 100% забезпечені генераторами. У разі відключення світла чи блекауту всі підрозділи будуть переведені на резервне живлення й готові до реагування на відповідні ситуації.
Надалі планують провести тренування щодо оперативного підключення генераторів, особливо до об'єктів критичної інфраструктури.

За весь цей час закупили обладнання для генерації електроенергії для безперебійної роботи об’єктів критичної інфраструктури. Зокрема джерелами резервного живлення забезпечені й медзаклади області. Також підприємства планують придбати додатково обладнання відповідно до своїх потреб.

Нагадаємо, минулий опалювальний сезон провели в умовах дефіциту електричної енергії. Тривалий час область жила за схемою "чотири години без світла та дві зі світлом". Енергетики вимушені були застосовувати графіки погодинних відключень, також для зручності перейшли на шість черг електропостачання.