На Полтавщині викрили злочинну групу, яка постачала до обласного центру наркосировину та прекурсори

25 жовтня 2022 0
Дар'я Жученя
У Полтавській області поліція викрила наркогрупу: двом жінкам та двом чоловікам вручили підозри та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.


У Полтавській області групу з двох жінок (55 та 56 років) та двох чоловіків (63 та 36 років) викрили у незаконному обігу наркотиків. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції Полтавщини.

Ділків затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України після збуту наркосировини.

Під час обшуків за адресами проживання спільників, слідчі вилучили понад 170 кілограмів макової соломи, прекурсори, мобільні телефони та гроші.

Усім чотирьом фігурантам вручили підозри у вчиненні наркозлочинів та використанні кримінальних коштів та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Наразі триває досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 2 ст. 307 (Незаконне придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, вчинені за попередньою змовою групою осіб) та ч. 2 ст. 306 (Використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів, прекурсорів, вчинені за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Санкція ч. 2 ст. 306 Кримінального кодексу України передбачає від восьми до 15 років позбавлення волі.