На Полтавщині з незаконної оренди у держвласність повернули три земельні ділянки вартістю понад 15,5 млн грн

06 серпня 2021 0
Тетяна Наказненко
Господарський суд Полтавщини задовольнив позов прокуратури про повернення з незаконної оренди трьох земельних ділянок вартістю понад 15,5 млн грн.

У грудні 2014 року Головне управління Держземагентства в Полтавській області та голова фермерського господарства з Зінькова уклали договори про передачу в оренду трьох земельних ділянок загальною площею понад 100 га, розташованих на території Зіньківського району.

Як повідомили у пресслужбі Полтавської обласної прокуратури, Зіньківський відділ Диканської окружної прокуратури встановив, що фермерське господарство у жовтні того ж року отримало в оренду земельну ділянку, використавши своє право на одержання землі поза процедурою проведення земельних торгів.

Наразі Господарський суд Полтавської області укладені договори визнав недійсними, а голову фермерського господарства зобов'язали повернути земельні ділянки загальною вартістю понад 15,5 млн грн у розпорядження Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області (правонаступника Головного управління Держземагентства в Полтавській області), йдеться у повідомленні.