На Полтавщині засудили жінку, яка скоїла крадіжку коштів через мобільний додаток "Приват 24"

22 вересня 2021 0
Олена Кулага
Суд виніс вирок жінці, яка неодноразово вчиняла крадіжки, використовуючи для цього мобільний додаток “Приват 24”.

Рік іспитового строку отримала уродженка Лубенського району, яка привласнила чужі кошти, використавши для цього мобільний додаток “Приват 24”. Відповідний вирок ухвалив Гребінківський районний суд Полтавської області. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Як вказано в реєстрі, 7 травня 2021 року обвинувачена, маючи доступ до особистого кабінету “ПриватБанк”, який закріплений за банківським рахунком знайомої, здійснила дві транзакції та викрала таким чином кошти на загальну суму 6 000 грн. Викраденими грошима розпорядилася на власний розсуд.

Окрім цього в проміжок часу з 30 липня по 31 липня 2021 року обвинувачена вчинила аналогічний злочин, використавши додаток “Приват 24”. Здійснивши 11 транзакцій, вона привласнила з банківського рахунку знайомої 6 753 грн 16 коп. 

28 серпня 2021 року потерпіла та підозрювана уклали угоду про примирення у кримінальному провадженні. Провину обвинувачена визнала, у вчиненому розкаялася, збитки фактично відшкодувала. 

Дії жінки кваліфікували за ч. 1 ст. 185, ч. 2 ст. 185 (Таємне викрадення чужого майна та крадіжка скоєна повторно) Кримінального кодексу України. Їй призначили два роки позбавлення волі та звільнили від відбування основного покарання з іспитовим строком. 

Вирок можна оскаржити до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.

фото: volynonline.com