Полтавська журналістка Тетяна Цирульник звернулася до Порошенка, аби захиститися від наклепу, який на неї звів член партії "Європейська солідарність" Андрій Карпов

04 листопада 2022 0
Дар'я Жученя
На Полтавську журналістку Тетяну Цирульник звів наклеп член партії "Європейська солідарність" Андрій Карпов. Жінка звернулась за допомогою до лідера партії Петра Порошенка.

Полтавська журналістка Тетяна Цирульник розповіла про те, як днями секретар Полтавської міської ради Андрій Карпов у своїх соціальних мережах звів на неї наклеп. Своїй аудиторії він повідомив: Тетяна Цирульник начебто написала статтю про те, що Карпов планує операцію зі зміни розміру статевого органу.

Журналістка запевняє, що ніколи ні прямо, ні опосередковано не писала про статеві органи Карпова.

Окрім того, представник партії "Європейська солідарність" ревно заперечував висвітлений Тетяною факт того, що його зарплатня складає 100 тисяч гривень.

Журналістка ж керувалася офіційним документом, підписаним заступницею міського голови Полтави, де зарплатня Андрія Карпова становить 101 тисячу гривень.

Тетяна Цирульник написала звернення до Петра Порошенка, аби він вплинув на дії члена партії "Європейська солідарність" Андрія Карпова, адже жінка боїться можливої фізичної розправи з боку підписників політика та блогера:

"Мене звуть Тетяна Цирульник, я – полтавська журналістка і головна редакторка сайту полтавських новин Kolo.news.

Це моє відкрите звернення до лідера партії Європейська солідарність Петро Порошенко:

Петре Олексійовичу, я прошу Вашого захисту від дій Андрія Карпова, члена партії Європейська Солідарність, який звів на мене наклеп, увів у оману десятки тисяч своїх підписників і організував проти мене цькування у Інтернеті.

Мене абсолютно не цікавив блогер Андрій Полтава, доки 2 роки тому його не обрали депутатом міської ради Полтави від партії ЄС, а потім – секретарем міської ради Полтави. Він став другою особою у Полтаві після міського голови і, природньо, журналісти почали висвітлювати його робочу діяльність.

Практично відразу Андрій Карпов почав перешкоджати нам у отриманні інформації, не відповідав на дзвінки, запити, хамив журналістам.

Днями Андрій Карпов мене просто оббрехав: він повідомив на своїх сторінках у соцмережах, що я начебто написала статтю про те, що Карпов планує операцію зі зміни розміру статевого органу.
Цитую пост Андрія Карпова дослівно:

– Не дадуть спокійно вмерти. Оцініть рівень місцевої журналістики. Спочатку беруть мій пост з телеграм, роблять гучний заголовок "Карпов збирає гроші на операцію по зменшенню/збільшенню чл@на". А потім дивуються, що операція в державній кліниці безкоштовна. Хоча в пості не було жодного слова про збір коштів саме на операцію, чи вартість операції. До слова ці ж "журналісти" розбрехали, що в мене зарплата більше 100 тисяч грн. Для прикладу за минулий місяць я отримав на руки 16 тис. грн. заробітної плати у МР. Не нехтують нічим щоб облити брудом.
П.С. отака х@ня паства

До цього посту він додав скрін з назвою мого сайту, мою сторінку у соцмережах, мої біографічні дані і усіляко у коментарях заохочував введених у оману своїх підписників лити на мене бруд.

Я ніколи не писала про статеві органи Андрія Карпова. Ніколи. Ні прямо, ні опосердковано, ні у чернетках, ні у кеші, ні у скрінах цього факту не зафіксовано. Про те, що Андрій Карпов лягає на операцію і збирає кошти – дійсно, було 2 публікації, які я намагалась писати максимально коректно. Визнаю, я зробила невірне припущення про кошти, які дійсно збирав Карпов під постом про свою майбутню операцію: їх він планував витратити не на саму операцію, а не своє відновлення після неї. Погодьтесь, журналіст має право робити висновки і припущення з отриманої інформації. Та й помилка не критична – бо не на ЗСУ Карпов збирав гроші, а на своє здоров’я як не крути.

Ще одна брехня, яку звів на мене Карпов – про те, що він ніколи не отримував зарплату у 100 тисяч гривень.

Насправді востаннє ми цікавились зарплатою чиновника у грудні 2021 року. Тоді на сайті була стаття про зарплати 6 чиновників Полтави і там дійсно були відомості про зарплату Андрія Карпова – нарахування за жовтень 2021 року сягали 101 тисяч гривень, це офіційний документ, відповідь на запит Мережі антикорупційних центрів, підписаний заступницею міського голови Полтави.
Тож 100 тисяч – це теж правда.

Андрій Карпов відверто маніпулює фактами, вводить у оману десятки тисяч своїх прихильників і використовує їх для зведення особистих рахунків.
Попри те, що його армія фанатів у коментарях тиждень поливала мене брудом і погрожувала розправою, я мовчала, щоб не завдати шкоди людині на лікарняному ліжку. Але пройшов уже тиждень після операції, тож можна подумати і про своє здоров’я…

Петре Олексійовичу, я прошу Вашого втручання, адже змусити Андрія Карпова прибрати наклеп на мене з соцмереж і заспокоїти армію фанатів, які хочуть мене розірвати на шматки, можете лише Ви або суд, але суд забере більше часу, а я боююсь нападу і фізичної розправи з боку обманутих Карповим людей уже зараз.

Вважаю, що партія, яка у своїй назві має слово «Європейська» має відреагувати на цей факт також, бо поведінка, яку демонструє Андрій Карпов – це поведінка клоуна і сексиста, але не депутата партії, що виступає за європейські ціннності.

До слова, це не перший випадок хамського ставлення Карпова до журналістів. Тому прошу своїх полтавських колег, які також зазнали зневажливого ставлення Андрія Карпова, поширити моє зверненя".