На Полтавщині викрили чотирьох осіб, які заперечували збройну агресію рф проти України

25 листопада 2022 0
Яніна Климань
У Полтавській області затримали трьох жінок та одного чоловіка, які прославляли політику росії.

Служба безпеки України повідомила про підозру чотирьом жителям Полтавщини, які виправдовували дії окупантів і заперечували збройну агресію рф проти України.

Так, одна з фігуранток поширювала у забороненій в Україні соціальній мережі "Однокласники" дописи щодо бомбардувань і обстрілів Маріупольського драматичного театру українськими військовими та утримання у ньому цивільних осіб в якості заручників.

Друга підозрювана публікувала в тій же соцмережі російські пропагандистські наративи та називала українські сили оборони "каральними військами", звинувачуючи їх у злочинах проти жителів Донбасу.

Ще одна з фігуранток визнавала правомірною збройну агресію рф проти України й закликала в мережі Інтернет "відправити полонених нацистів, які не будуть розстріляні, на роботи по відновленню Донбасу та провести для них уроки російської мови та антифашизму".

Інший підозрюваний поширював антиукраїнський контент серед своїх знайомих через один із месенджерів. Чоловік просував ворожі наративи релігійного характеру і називав вбивства українців "очищенням русі від диявола".

Усім фігурантам повідомили про підозру за ч. 2 ст. 436-2 (Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Їм загрожує обмеження волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією майна, повідомили в Управлінні СБУ в Полтавській області.

Матеріали щодо жительки Миргорода вже скерували до суду.    

Фото: ілюстративне