Загибель військових з Полтавщини в зоні ООС: ДБР визначило винного

01 лютого 2022 0
Олена Кулага
ДБР закінчило розслідування щодо загибелі двох військових з Полтавської області, які підірвалися на Донеччині.

Державне бюро розслідувань завершило розслідування загибелі трьох військових на Донеччині 14 лютого 2021 року. Двоє з них – військові з Полтавщини В’ячеслав Олексієнко та Олександр Войтенко. Старший солдат Дмитро Мироненко з Харківщини.

У цій справі звинувачують колишнього начальника інженерної служби однієї з військових частин за ч. 3 ст. 425 (Недбале ставлення військової службової особи до служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану) Кримінального кодексу України. Про це повідомила пресслужба ДБР Краматорська 1 лютого.

За даними ДБР, колишній начальник знав, що на дорозі у районі населеного пункту Новолуганське Бахмутського району Донецької області закладені протитанкові міни. Проте він не позначив вибухові пристрої попереджувальними знаками та не огородив небезпечну ділянку.

Кріт того, обвинувачений не поінформував командування про наявність мін та не вжив заходів щодо їх знешкодження.

Вранці 14 лютого 2021 року військові пересуваючись цією дорогою підірвалися на мінах. Троє з них загинули.

Нагадаємо: на Донеччині підірвавшись на мінному пристрої, загинули троє військовослужбовців України. Двоє з них - жителі Кременчука: солдат В’ячеслав Олексієнко та капітан Олександр Войтенко. Старший солдат Дмитро Мироненко народився на Харківщині.

фото: ДБР Краматорськ