На Полтавщині судитимуть ексголову сільської ради: вона спричинила державі збитки на понад 120 тис. грн

27 жовтня 2022 0
Яніна Климань
У Кременчуцькому районі колишня голова сільської ради уклала з товариством договір на розробку проєкту. Попри не надані послуги, вона підписала акт виконаних робіт, чим спричинила збитки на понад 120 тис. грн.

Кременчуцька окружна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно колишньої голови однієї із сільських рад Кременчуцького району, якій інкримінують зловживання службовим становищем, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом державним інтересам, та службове підроблення (ч. 1 ст. 364, ч. 1 ст. 366) Кримінального кодексу України.

За інформацією Полтавської обласної прокуратури, обвинувачена, перебуваючи на посаді, уклала з полтавським товариством договір на розробку проєкту Центру громадської безпеки. Надалі, попри не надані товариством послуги, жінка підписала акт виконаних робіт та завірила його печаткою, чим вчинила службове підроблення офіційного документа, на підставі якого сільська рада перерахувала товариству бюджетні кошти.  

За висновком судово-економічної експертизи, унаслідок неправомірних дій вона спричинила шкоду на суму понад 120 тис. грн.