У Полтавській області відстрочки від мобілізації діятимуть до 9 листопада

25 вересня 2024 0
Яніна Климань
Через новий указ президента про продовження терміну мобілізації, заявку на відстрочку потрібно буде продовжити, щоб вона діяла і надалі.

Відстрочки від мобілізаціїна Полтавщині, як і по всій Україні, надаються максимум на 90 днів. Проте нині усі такі документи діють до 9 листопада, після цього відстрочку потрібно буде продовжувати. Про це розповів речник обласного ТЦК та СП Роман Істомін.

Через те, що набуде чинності новий указ президента про продовження терміну мобілізації, заявку на відстрочку потрібно буде продовжити, щоб вона діяла і надалі.

Для продовження строку дії відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації, військовозобов'язаний подає на розгляд комісії заяву в паперовій або електронній формі, зокрема через додаток "Резерв+".

Якщо за допомогою реєстру провести перевірку неможливо, ТЦК та СП повідомляє людину про необхідність надання відповідних документів. Якщо ж комісія ухвалює рішення про відмову у наданні відстрочки, військовозобов'язаного направляють на медичний огляд для визначення придатності до військової служби.

Фото: Полтавська ОВА