Полтавські паски для ЗСУ, ТрО та переселенців

21 квітня 2022 0
Аби підтримати українців, полтавське ВПУ ім. А. О. Чепіги щодня випікає по 100 пасок до Великодня.

Цією чудовою новиною з мешканцями регіону поділився начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.За його словами окрім пасок в училищі, також виготовлять ласощі для бійців ЗСУ та ТрО а також переселенців, які проживають в області.

В свою чергу директорка навчального закладу Валентина Корочанська повідомила, що виготовлення великодньої випічки проходить швидко та злагоджено. Тож відправка першої партії пасок запланована на цю п’ятницю. Враховуючи, що випікати вироби учні та майстри почали лише вчора, темпи роботи волонтерів просто вражають.

Проте це не єдине чим допомагають країні волонтери з полтавського училища. З перших днів війни тут активно плетуть маскувальні сітки, а також розселяють та годують переселенців. Чимало з них прибули до Полтави із Сум, Охтирки та Харкова. Більшість переселенців мають діток, яким в училищі приділяють особливу увагу: годують смачною випічкою, тішать цукерками та дарують солодощі. Усе задля того аби створити для малечі атмосферу тепла та затишку, якої вони були вимушено позбавлені через війну.

За словами очільника ПОВА Дмитра Луніна, завдячуючи грамотному керівництву та самосвідомості волонтерів усі в училищі працюють на своєму місці та зосереджені на перемозі.