На Полтавщині затримали двох чоловіків, які вкрали набір інструментів: їм загрожує вісім років ув'язнення

27 березня 2023 0
Максим Михайліченко
У Полтавській області затримали двох чоловіків, які викрали з автомобіля набір інструментів та намагалися продати його в ломбарді: їм загрожує від п'яти до восьми років позбавлення волі.

25 березня близько 13:00 у селі Садки Кременчуцького району, двоє чоловіків викрали набір інструментів з автомобіля ВАЗ. Про це повідомили в Головному управлінні Національної поліції в Полтавській області.

Правоохоронці встановили осіб причетних до злочину, та автомобіль яким вони пересувалися. Особами виявилися двоє місцевих жителів. Їх виявили біля одного із ломбардів у Крюківському районі Кременчука, де вони намагалися продати набір інструментів. У них вилучили речові докази. Наразі розв'язують питання щодо повідомлення їм про підозри та обрання запобіжного заходу.

За цим фактом розпочали кримінальне провадження за ч. 4 ст. 185 (Крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Їм загрожує від п'яти до восьми років позбавлення волі.

Також з'ясували, що один із чоловіків керував автомобілем напідпитку. На нього склали адміністративний матеріал за ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення.