На Полтавщині працівницю магазину оштрафували на 34 000 грн за порушення карантину

25 квітня 2021 0
Яніна Климань
Суд виніс вирок працівниці магазину із Полтавщини, в якому виявили порушення карантинних норм.

34000 грн штрафу отримала завідувачка магазину "Маркетопт" приватного підприємства "Фудзмарт" у Миргороді  за порушення карантину в закладі. Відповідний вирок ухвалив Полтавський апеляційний суд. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Згідно з реєстром, 10 вересня 2020 року о 15:17 у магазині відбулася перевірка, під час якої встановили наступні порушення:

- температурний скринінг проводять чотирма контактними ртутними термометрами 20-22 особам, що свідчить про їх недостатню кількість;

- працівники магазину касири, охоронці, адміністратор маски носять лише прикриваючи рот;

- не організований централізований збір засобів індивідуального захисту, відсутня місткість для їх збору;

- не дотримуються соціальної дистанції (1,5 метри) між продавцями та покупцями.

Таким чином порушені тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів при торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами на період карантину у звʼязку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), затверджені постановою Головного санітарного лікаря України. За це передбачена відповідальність згідно з ч. 1 ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Працівниця магазину подала апеляційну скаргу, проте Полтавський апеляційний суд її не задовольнив та залишив постанову Миргородського міськрайонного суду, якою передбачений штраф, без змін.

Крім штрафу 34 000 грн, з неї мають стягнути 454 грн судового збору.

Постанова апеляційного суду є остаточною та оскарженню не підлягає.