На Полтавщині судитимуть підприємця, який незаконно продавав алкоголь та сигарети

12 квітня 2024 0
Дарина Омелич
Бюро економічної безпеки у Полтавській області завершило досудове розслідування щодо незаконного зберігання й продажу алкоголю та сигарет.

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у Полтавській області завершили досудове розслідування за фактом зберігання та продажу контрафактних алкоголю та сигарет. З незаконного обігу вилучили товар без марок акцизного податку на 1,7 млн грн.

Житель Кременчука купував незаконно виготовлену продукцію оптом та реалізовував товар у магазині на місцевому ринку без спеціальних ліцензій та дозволів. У фігуранта вилучили понад 32 тис. пачок тютюнових виробів, майже 14 тис. сигарет поштучно та алкоголю в асортименті без марок акцизного податку. 

Наразі матеріали провадження з обвинувальним актом скерували до суду.

Чоловіку загрожує штраф від п’яти до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

Досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 204 Кримінального Кодексу України здійснювали детективи ТУ БЕБ у Полтавській області.