На 17000 грн оштрафували водія, який на Полтавщині намагався дати патрульному неправомірну вигоду

09 квітня 2021 0
Олена Кулага
За пропозицію неправомірної вигоди патрульному суд Полтавської області оштрафував водія на 17000 грн.

Хорольський районний суд на 17 000 грн оштрафував водія, який пропонував неправомірну вигоду патрульному, йдеться на офіційному сайті суду. 

У повідомленні вказано, що у березні 2021 року біля одного із сіл Лубенського району патрульний зупинив вантажівку через порушення правил дорожнього руху. 

Після проведення огляду автомобіля інспектор повідомив водієві про намір скласти протокол про адміністративне правопорушення. Після цього водій, 53-річний житель Чернігівщини, намагався відкупитися від поліціянта за 500 гривень. 

Патрульний від неправомірної вигоди відмовився та повідомив чоловікові про наслідки цієї пропозиції. Водій запропонував кошти повторно. Про цю ситуацію патрульний повідомив до поліції. 

Водія визнали винним у скоєнні правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 369 (Пропозиція службовій особі надати їй неправомірну вигоду та надання такої вигоди за невчинення нею в інтересах третьої особи (водія) будь-якої дії з використанням наданого інспектору поліції службового становища) Кримінального кодексу України.

Вирок можна оскаржити до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.