На провулку Мічуріна незаконно торгують самогоном

28 квітня 2021 0
Місцеві жителі скаржаться на нелегальну торгівлю самогоном. Адже нетверезі безхатченки сплять під будинками та агресивно себе поводять. Доводиться постійно викликати поліцію, однак ситуація поки не змінюється.

У Полтаві на провулку Мічуріна у двох будинках вже сім років незаконно продають самогон. Така торгівля не дає спокійно там жити

"Тут постійно бійки, ходять випорожнюються. У прямому сенсі слова, ходять до туалету під паркани. Ось тут нещодавно вмерла жінка, яка купувала тут самогон. Це було минулого тижня. Поліція її забрали. Однак від чого вона померла також всі мовчать. Але три людини отруїлися", – розповіла місцева жителька Євгенія Плескач.

Покупці нелегального алкоголю заважають і цим жителям багатоповерхівки.

"Одразу виїжджає швидка, а за нею поліція. Вже просто немає сил. Вони звідти виходять і падають. Просто не знаю, чим їх там напоюють", – сказала полтавка Ірина.

"Валяються і там, і там, гризуться. Прийшло, випило, отам сідає", – додала полтавка Олена Тихонова.

"Ми їм скільки разів казали: там п'ють, там і спіть. До дільничного зверталися, писали папери, нічого", – розповів полтавець Леонід Тихонов.

У одному будинку, де начебто продають самогон, зараз висить замок. У іншому – відчинили.

– Як схочете, так і продам, – сказала продавчиня.
– Зараз можете продати? – запитали ми.
– Не можу, – відповіла продавчиня.
Чому не можете? – запитали ми.
Бо немає, – зауважила продавчиня.
Закінчилася? – перепитали ми.
Так, – відповіла продавчиня.

На місце події щоразу приїздить поліція, однак ситуація не розв'язується. А всього з початку року поліція склала понад 430 протоколів за виготовлення та зберігання самогону та апаратів для його вироблення.

"Притягнуто до відповідальності й тих, хто придбав самогон або інші спиртні напої. Адміністративний штраф до 170 гривень. А за купівлю там 85 гривень", – прокоментувала речниця Нацполіції області Поліна Ларіна.

Виготовляти алкоголь в домашніх умовах та розповсюджувати його незаконно.

"У цій ситуації потрібно одразу звертатися до правоохоронних органів. Саме вони повинні реагувати на такі заяви. Якщо поліція не реагує, тоді, звісно, можна скаржитися на дії поліції до прокуратури, або до суду", – зазначив юрист Тарас Захаров.

А при покупці алкоголю варто обов’язково звертати увагу на наявність марки акцизного податку.

"Якщо ви купуєте у людини, яка у цьому не розуміється, то частіше ви отримуєте спирт з великим вмістом етилового спирту. Він є дуже шкідливим. Для того, щоб продавати алкоголь потрібна ліцензія. Якщо у вас немає ліцензії, значить вашу діяльність не перевірено, ви не сплачуєте жодного податку і немає певного технологічного процесу", – зауважив сомельє Сергій Матвієнко.

Наявність ліцензії та акцизної марки означає, що продукт перевірили за всіма законодавчими нормами й вживати його можна.