У бою з російськими окупантами загинув викладач полтавського університету

04 березня 2022 0
Тетяна Наказненко
Під час бою з російськими окупантами загинув викладач Полтавського національного педагогічного університету Олександр Тарасенко.

У бою з російськими окупантами загинув доцент кафедри образотворчого мистецтва Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка, член Національної спілки художників України Олександр Кирилович Тарасенко. Про це повідомили на офіційному сайті закладу вищої освіти.

Олександр Кирилович – видатний художник і педагог, майстер рисунку та живопису.

У 1980 році чоловік закінчив Харківське державне художнє училище. Здобув кваліфікацію – викладач креслення і малювання.  У 1985 році закінчив Харківський художньо-промисловий інститут. Здобув кваліфікацію – художник-графік. 

З 1985 року працював на кафедрі архітектурного проєктування  Полтавського інженерно-будівельного університету імені Юрія Кондратюка на посаді асистента, із 1988 року старшого викладача.

З 1994 року Олександр Тарасенко працював доцентом кафедри дизайну архітектурного середовища та образотворчого мистецтва Полтавського національного технічного університету імені Юрія  Кондратюка.

З 1998 року був на посаді в.о. завідувача, а з 2001 до 2014 був завідувачем кафедри  образотворчого мистецтва Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка. 

З 2015 року працював доцентом на кафедрі образотворчого мистецтва у Полтавському національному педагогічному університеті імені  В.Г. Короленка. 

У 1997 році йому надали вчене звання доцента.

фото: Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка