У Полтаві оштрафований на 17 000 грн водій маршрутки виграв апеляцію

01 липня 2021 0
Яніна Климань
Водій полтавської маршрутки, якого оштрафували на 17 000 грн за порушення правил карантину, виграв апеляцію.

У Полтавському апеляційному суді скасували постанову Октябрського районного суду Полтави про притягнення до адміністративної відповідальності водія маршрутки за порушення правил карантину. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Згідно з постановою, 11 травня близько 09:08 у Полтаві на вулиці Європейська, 128 водій, керуючи транспортним засобом "РУТА 20" здійснював регулярні пасажирські перевезення на міському маршруті №55 "ГРЛ - Розсошенці". Він перевозив 25 пасажирів, при визначеній технічною характеристикою транспортного засобу та свідоцтвом про його реєстрацію 19 місць для сидіння разом із місцем водія.

В апеляційній скарзі чоловік просив скасувати постанову судді, а провадження закрити у зв`язку з відсутністю в його діях складу адміністративного правопорушення. Чоловік пояснив, що він уже був притягнутий до адміністративної відповідальності за ті самі дії, тим самим працівником поліції, на підставі тих же доказів, за що сплатив штраф в розмірі 170 грн.

В засіданні апеляційного суду змінив вимоги апеляційної скарги та просив звільнити його від адміністративної відповідальності та обмежитись усним зауваженням з огляду на малозначність вчиненого правопорушення.

У апеляційному суді скасували постанову Октябрського районного суду, а провадження у справі закрили.