У Полтавському районі 85-річна жінка загинула під час паління стерні

23 березня 2023 0
Дар'я Жученя
У Полтавському районі чоловік знайшов обгоріле тіло своєї 85-річної матері. Напередодні жінка згрібала сухе листя неподалік від свого господарства.

23 березня близько 11:30 до Полтавського райуправління поліції місцевий житель повідомив, що знайшов обгоріле тіло своєї 85-річної матері неподалік від господарства в одному із сіл Полтавського району.

Як повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції Полтавщини, напередодні сусіди бачили жінку поблизу свого господарства, де вона згрібала сухе листя.

На момент виявлення небіжчиці навколо неї була випалена стерня. Для встановлення причини смерті тіло направили на судово-медичну експертизу.

За цим фактом розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної або техногенної безпеки, якщо воно спричинило загибель людей) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що за випалювання рослинності (залежно від характеру правопорушення та його наслідків) передбачені адміністративна або кримінальна відповідальність.

Фото: ілюстративне.