У Полтавській області у чоловіка вилучили наркотики, зброю та боєприпаси

19 серпня 2023 0
Яніна Климань
У 40-річного жителя Мачухівської громади виявили канабіс, пістолет та боєприпаси.

Викрили 40-річного жителя Мачухівської громади, який причетний до незаконного обігу наркотичних засобів та незаконного зберігання зброї та боєприпасів.

Під час обшуків на території домогосподарства фігуранта вилучили скляні банки та згортки з канабісом, пристрій для подрібнення канабісу, близько півсотні рослин конопель, електронні ваги, мобільний телефон. Крім того, виявили  гладкоствольну рушницю марки "ІЖ" та пістолет марки "ALFA", дерев’яну біту, корпус та запал до ручної гранати, а також близько сорока набоїв різного калібру.

За інформацією Головного управління Нацполіції Полтавщини, вилучені речові докази направили на судову експертизу, за результатами якої приймуть рішення про повідомлення йому про підозру у незаконному вирощуванні конопель (частина 1 статті 310 Кримінального кодексу України), незаконному зберіганні наркотичних засобів (частина 1 та 2 статті 309) та у незаконному зберіганні вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу (частина 1 статті 263) Кримінального кодексу України.