Поліціянти встановили хлопця, який травмував чаплю у міському саду на Полтавщині

06 вересня 2021 0
Тетяна Наказненко
Поліціянти встановили особу малолітнього, який травмував чаплю у міському саду Кременчука. З ним та його батьками проводять профілактичну роботу.

Ювенальні поліціянти Кременчуцького райуправління встановили, що восьмирічний хлопчик під час відпочинку камінням травмував птаха, після чого чапля загинув. Наразі правоохоронці проводять профілактичну роботу з неповнолітнім та його батьками.  

Як повідомили у пресслужбі Головного управління Національної поліції Полтавщини, за цим фактом слідчий відкрив кримінальне провадження  за ст. 299 (Жорстоке поводження з тваринами) Кримінального кодексу України.

Також вирішують питання про притягнення батьків хлопчика до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 184 (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей) Кодексу України про адміністративні правопорушення.  

Нагадаємо, у Кременчуці на території Міського саду двоє підлітків забили чаплю до смерті. Інформацію про жорстоке поводження з птахом поліціянти виявили 2 вересня під час моніторингу соціальних мереж.