На Полтавщині 32-річну жінку позбавили батьківських прав: її дворічний син має затримки у розвитку через неналежний догляд

24 лютого 2023 0
Дар'я Жученя
Жительку Лубенського району позбавили батьківських прав та вручили підозру в злісному невиконанні обов’язків по догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки.

32-річна жителька Хорольської тергромади Лубенського району понад рік не забезпечувала свого дворічного сина відповідними побутовими та санітарно-гігієнічними умовами.

Як повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції Полтавщини, жінка нехтувала усіма рекомендаціями щодо раціонального вигодовування та харчування дитини. Крім цього вона систематично зловживала алкогольними напоями та не слідкувала за розвитком свого сина. Унаслідок цього у дитини виявили затримки мовленнєвого розвитку та супутні захворювання.

Жінці повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 166 (Злісне невиконання встановлених законом обов’язків по догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Наразі рішенням Хорольського районного суду жінку позбавили батьківських прав відносного свого сина. Дитина перебуває на лікуванні та реабілітації в спеціалізованому закладі.

У рамках відкритого кримінального провадження триває досудове розслідування. У разі доведення вини жінці загрожує до п’яти років позбавлення волі.