Судитимуть медсестру з Полтавської області за оформлення фейкової інвалідності

21 червня 2024 0
Яніна Климань
Перед судом постане медсестра, яка вимагала 200 тис. грн за оформлення фіктивної інвалідності.

Направили до суду обвинувальний акт стосовно 40-річної жінки за фактом одержання неправомірної вигоди для себе та третьої особи за вплив на прийняття рішення особами, уповноваженими на виконання функцій держави та місцевого самоврядування, поєднаного з вимаганням такої вигоди (ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України).

Медсестра однієї з установ у Полтавській області підшукувала людей та "допомагала" їм в оформленні фейкової інвалідності. Про це повідомила пресслужба Харківської обласної прокуратури.

Вона вирішувала питання про безперешкодне узгодження документів щодо медичного обстеження і стаціонарного лікування без їх фактичного проходження та перебування. Надалі це б дозволило оформити інвалідність, отримувати гроші та інші "привілеї". За це медсестра ставила суму 200 тис. гривень.

Люди спочатку передавали "аванс" у розмірі 15 тисяч гривень. А потім вона погрожувала і періодично дзвонила, щоб їй заплатили ще.

На початку квітня 2024 року правоохоронці затримали медсестру в порядку ст. 208 КПК України під час отримання другої частини суми у розмірі 185 тисяч гривень у Харкові від "клієнтки", якій обвинувачена "допомогла" в оформленні інвалідності другої групи.

Крім того, перевіряється питання щодо сприяння медсестрою оформлення "інвалідності" чоловікам призовного віку.

Жінку судитимуть у Жовтневому районному суді м. Харкова. Їй загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

Фото: Харківська облпрокуратура