На Полтавщині засудили пенсіонера, який ошукав двох людей, здавши їм квартиру, яку сам орендував

24 січня 2021 0
Ольга Семенко
Суд виніс вирок жителю Полтавщини, який здав на тривалий термін одну квартиру двом різним людям, при цьому сам орендував її на кілька днів.

Рік іспитового строку отримав пенсіонер, який вчинив шахрайство на Полтавщині. Відповідний вирок ухвалив Крюківський районний суд Кременчука. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Згідно з реєстром, 9 серпня 2020 року обвинувачений орендував на чотири дні квартиру й дав оголошення в пресі про здачу цієї квартири в оренду.

12 серпня близько 18:00 він зустрівся з чоловіком та здав йому в оренду цю квартиру на тривалий термін, отримавши від останнього 6 000 грн.

Цього ж дня близько 21:00 обвинувачений зустрівся з іншою особою, якій також здав цю саму квартиру в оренду на тривалий термін та отримав 6 000 грн.

У суді обвинувачений власну вину визнав та розповів, що скоїв злочин через скрутне матеріальне становище й необхідність зібрати кошти на операцію. Його визнали винним за ч. 1 та ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України, призначили рік позбавлення волі та звільнили від покарання з іспитовим строком.

Вирок можна оскаржити до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.