Завершення навчального року в умовах війни на Полтавщині

25 травня 2022 0
Яніна Климань
Понад три місяці освітній процес у школах здійснюють в умовах воєнного стану. Як наразі завершується навчальний рік?

Закінчується навчальний рік 2021-2022. Понад три місяці освітній процес у школах здійснюють в умовах правового режиму воєнного стану. Про це повідомили у пресслужбі Полтавської обласної військової адміністрації.

На сьогодні п’ять з половиною тисяч учнів з Полтавщини навчаються в інших областях та за межами України. Разом з тим, до шкіл Полтавської області, у зв’язку з проведенням бойових дій, прибули та навчаються 7077 учнів (на початок квітня їх було 5 864). Серед них є учні, які цьогоріч мають отримати свідоцтва про базову чи повну загальну середню освіту.

Більшість вчителів області знаходяться безпосередньо на робочих місцях. Крім того, є внутрішньо переміщені педагоги, які наразі працюють у школах громад області.

Багато питань щодо завершення цього навчального року потребують відповідей. Саме тому Державна служба якості освіти України провела вебінар "Як закінчити навчальний рік в умовах воєнного стану" (https://youtu.be/960TpAPCOcI).

На сайті Служби постійно оновлюють актуальну інформацію, рубрика "Заклади освіти в умовах воєнного стану" (https://sqe.gov.ua/diyalnist/rekomendacii-zakladam-osviti/zakladi-osviti...). Також в Полтавській області діє телефонна "гаряча лінія" (050) 211 18 45.