Полтавщина готова до можливого блекауту

30 вересня 2023 0
Яніна Климань
На Полтавщині провели навчання щодо роботи об’єктів тепло- та водопостачання у блекаут.

порядку використання матеріально-технічних засобів на об’єктах тепло- й водопостачання та водовідведення для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій та їх наслідків. Про це на брифінгу журналістам розповів начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

«Від держави влітку ми отримали обладнання – модульні котельні й мобільну установку для очищення води. Було важливо відпрацювати механізм швидкого підключення котельні до тепломереж у разі ураження об’єктів ворогом. Штабні навчання допомогли відпрацювати алгоритм дій, механізм реагування, внесення пропозицій до нормативних актів, як діяти у кризові моменти. Самі модульні котельні невеликі, у разі блекаутів зможуть обігріти невелику кількість будинків або, наприклад, пункти незламності, щоб захистити й обігріти населення під час відключень світла», - розповів Дмитро Лунін.

Практична частина була у Кременчуці.Працівники підприємств теплоенерго спостерігали за підключенням мобільної модульної котельні до теплових мереж, яку доставили з Полтави. Працівники водоканалів вивчали роботу установки для очищення води.