Лікарні Полтавщини отримали обладнання на понад 22 млн грн

29 жовтня 2022 0
Яніна Климань
За п’ять місяців лікарні Полтавської області закупили обладнання на понад 22 млн грн.

Завдяки ініціативі UNITED24 Україна має додаткову фінансову підтримку для відновлення та підтримки медичної сфери. В медичні заклади Полтавської області за п'ять місяців закупили обладнання на понад 22 мільйони гривень.

Протягом п'яти місяців закупили різноманітну медапаратуру, лікарі вже використовують її в роботі. Наркозно-дихальні апарати, рентген-установку, портативні апарати ШВЛ, апарат ШВЛ для новонароджених, наркозні станції, операційні столи, апарати вакуумної терапії ран та комплекти апаратів зовнішньої фіксації плечової кістки.

Все обладнання сучасне та якісне, повідомив начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

Два наркозно-дихальні апарати та рентген установка для обласної лікарні, сім портативних апаратів ШВЛ для екстреної медичної допомоги, апарат штучної вентиляції легень для новонароджених для пренатального центру Кременчука, чотири наркозні станції для лікарень Лубен і Кременчука, два операційні столи для міських лікарень Полтави та Кременчука, два апарати вакуумної терапії ран та більш як 550 комплектів апаратів зовнішньої фіксації плечової кістки для 20 закладів Полтавщини.

Уже понад місяць в 1 міській лікарні Полтави на новому операційному столі, німецького виробництва, проводять лапароскопічні операції.Подібних операційних столів до цього у лікарні не було. Завдяки обладнанню скорочується термін тривалості операції, використовується менше наркозу, що більш сприятливо для пацієнта та його стану.

У Полтавському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф нещодавно отримали сім портативних апаратів ШВЛ, французького виробництва. Деякі вже встановили у «швидкі» класу Б, що не оснащені таким обладнанням. Два апарати передадуть на Кременчуцьку станцію.

Кілька днів тому в Полтавській обласній лікарні імені М.В. Скліфосовського встановили дві нові наркозно-дихальні апарати (Бельгія).