Оголосили імена 50 найкращих учителів України, серед них – троє з Полтавщини

16 серпня 2021 0
Тетяна Наказненко
"Global Teacher Prize Ukraine 2021": оголосили імена 50 найкращих учителів України. Серед них – троє викладачів з Полтавської області.

Оголосили імена 50 найкращих учителів України. До списку потрапили троє викладачів з Полтавської області. Вони стали півфіналістами національної премії "Global Teacher Ukraine 2021". Учасники з Полтавщини:

Ірина Горобченко з Горішніх Плавнів – викладачка зарубіжної літератури,української літератури та української мови у загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 6 Горішньоплавнівської міської ради Кременчуцького району.

"Співчитання + Співпереживання = Співтворчість" — саме ця формула стала основою уроків Ірини горобченко. Вчителька всіляко заохочує дітей читати. Як результат — 90 % її учнів читають твори у повному обсязі. Завдяки власним методикам вона може пояснити та зацікавити учнів навіть найскладнішими для сприйняття книжками. Чого лише вартий урок, де учні розбирали архівне листування ірландського письменника Джакомо Джойса. Унікальний доступ до нього Ірині надала американська дослідниця Вікі Махафей. І це лише один із небагатьох прикладів, як вчителька робить неможливе для своїх учнів, йдеться у повідомленні на офіційному сайті "Освіторія".

Сергій Джавахішвілі з Кременчука – викладач хімії у Кременчуцькому ліцеї № 4 "Кремінь" Кременчуцької міської ради Кременчуцького району.

Згідно з повідомленням, у своїй практиці Сергій використовує системно-діяльнісний підхід. Його метою є переорієнтація навчального процесу на самостійну роботу учнів шляхом використання різноманітних видів діяльності та інноваційних технологій. Так Сергій поєднує розвивальне навчання та коучінг. Навчальні задачі завжди носять характер інтеграції на межі декількох дисциплін: математика-хімія, фізика-хімія, хімія-англійська. Серед його учнів є лауреати стипендії Президента України та учні, що складають ЗНО на 200 балів. Попри це Сергій є справжнім моральним авторитетом серед дітей та заохочує їх до спортивного способу життя.

Світлана Ховрак з Кременчука – викладачка алгебри, геометрії, математики у Кременчуцькому ліцеї No4 "Кремінь".

Перелічувати досягнення Світлани можна нескінченно: вона ввійшла до топ-5 кращих вчителів України, створила творчу групу вчителів математики міста, започаткувала проведення математичного Занзібару, створила математичний турнір Архімеда. А її учні беруть участь у численних олімпіадах та конкурсах-захистах робіт Малої академії наук України. Світлана мріє про можливість створення Центру для талановитої молоді, простору для навчання, спілкування та реалізації ідей, йдеться на сайті Освіторія.

"Global Teacher Ukraine" - це щорічна національна премія для вчителів-агентів освітянських змін. Премія покликана відзначити досягнення вчителя не лише щодо своїх учнів, а й щодо суспільства, та підкреслити важливість педагогів в Україні. Національну премію заснували в 2017 році ГС "Освіторія" після підписання меморандуму з фондом Varkey GEMS Foundation.