СБУ викрила банду, яка тероризувала жителів Полтавщини

09 березня 2023 0
Дар'я Жученя
Жителів Полтавської області тероризувала злочинна банда: усім сімом її учасникам повідомили про підозру та обрали запобіжні заходи.

У січні 2023 року Служба безпеки України викрила злочинне угруповання, члени якого тероризували жителів Полтавщини. Задокументували сімох учасників банди, які намагалися дестабілізувати суспільно-політичну обстановку в регіоні для збільшення свого кримінального впливу, погрожували людям фізичною розправою. Окрім того, банда займалась продажем наркотиків через дилерську мережу, методом "закладок", а також перероблювала травматичну зброю в бойову для своїх потреб. Лідер угруповання "тримав общак", а частину коштів від протиправної діяльності спрямовував кримінальному авторитету на Дніпропетровщині за підтримку у злочинному середовищі. Про це повідомили в управління СБУ в Полтавській області.

Тоді правоохоронці повідомили фігурантам про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 263-1, ч. 2 ст. 306 і ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України.

Наразі лідеру банди додатково повідомили про підозру за ч. 1 ст. 255-1 (встановлення або поширення злочинного впливу), ч. 1 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній) та ч. 1 ст. 209 (легалізація майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Усім іншим членам угруповання додатково повідомили про підозру за ч. 1 чи ч. 2 ст. 255 Кримінального кодексу України, залежно від ролі фігурантів у банді. Один з фігурантів отримав підозру за ч. 2 ст. 311 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів) Кримінального кодексу України.

Наразі усім сімом членам банди обрали запобіжні заходи: шістьом з них — у вигляді тримання під вартою, а ще одному — у вигляді домашнього арешту.