У Полтаві затримали трьох учасників злочинної групи, яка продавала наркотики в інтернеті

07 жовтня 2022 0
Дар'я Жученя
У Полтаві викрили злочинну групу, яка налагодила збут наркотиків через популярні інтернет-сервіси.


У Полтаві викрили трьох 26-річних учасників наркогрупи, які продавали наркотики в інтернеті. Під час затримання поліція вилучила у ділків метамфетамін, марихуану, банківські карти, автомобіль, мобільні телефони та гроші. Речові докази направили на судову експертизу. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції Полтавщини.

Для продажу забороненого товару фігуранти використовували популярні інтернет-месенджери та метод закладок.

У результаті слідчих дій знайшли місця фасування та зберігання наркотичних засобів і психотропних речовин.

Усім трьом повідомили про підозру у вчиненні наркозлочинів та обрали запобіжні заходи – тримання під вартою без права внесення застави.

Наразі триває досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 2 ст. 307 (Незаконне зберігання, перевезення, збут наркотичних засобів, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України та ч. 2 ст. 306 (Використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, вчинене повторно або за попередньою змовою групою осіб).

Незаконний збут наркотиків групою осіб карається позбавленням волі від шести до 10 років з конфіскацією майна. За використання кримінальних грошей для продовження незаконного обігу наркотичних засобів передбачено від восьми до 15 років ув’язнення.